Rambutan

Nativ din Sud-Estul Asiei, Arhipelagul Malay, acest fruct provine de la un arbore care este vesnic verde. Seamana la forma cu binecunoscutul litchi, avand un invelis rosu la exterior, acoperit cu spini.

Rambutanul este un fruct popular in gradinile din zona mentionata. Este dulce, zemos si deseori il puteti gasi sub forma de gem.

Fructele arborelui Jack

Native din Sud-Vestul indiei, Bangladesh, Filipine si Sri Lanka, aceste fructe sunt comune in Asia si Australia, arborele fiind considerat unul dintre cei mai mari pomi fructiferi din lume. Miezul zemos are un gust asemanator cu cel al ananasului.

Inafara de a fi conservat este ingredientul principal al chipsurilor dulci. Din lemnul copacului se fac instrumente muzicale.

Fructul pasiunii

Nativ din America de Sud,  cultivat si in India, Noua Zeelanda, miezul fructului pasiunii este zemos si cu multe seminte. Este folosit pentru a da gust multor bauturi racoritoare.

Fructele sunt de doua feluri. Maracuya, cele galbene asemanatoare cu grapefruit si cele care au o culoare violet intunecata si poarta numele gulupa. Ca marime se aseamana cu lamaia.

Lychee

Nativ din sudul Chinei, India si Taiwan, lychee sau litchi este un fruct alb acoperit cu un invelis rosu si foarte bogat in vitamina C.

In decursul timpului acest fruct a fost introdus in intreaga lume, conservat, congelat, gustul si aroma ramanand intacte.

Fructul stea

Nativ din Indonezia, India si Sri Lanka, fructul stea este produs de copacul numit carambola. Este un arbore cu flori roz ce creste si in Statele Unite. Fructul galben-auriu este crocant, dulce si imbina gustul ananasului cu cel de kiwi si mar.

Fructele stea sunt de doua tipuri. Unele sunt acide si altele sunt mai dulci. Ambele au un continut bogat de vitamina C. Din acest motiv sunt folosite pentru prepararea sucurilor. In unele cazuri chiar si vin.

Mangostanul

Este un fruct nativ din insulele Sunda si Moluce. Arborele care produce aceste fructe cu o forma ciudata este si el mereu verde. Roadele oferite au o culoare nuantata spre violet, sunt cremoase si au un gust cu o usoara aroma de piersica. Oamenii de stiinta afirma ca acest fruct poate chiar sa reduca riscul de imbolnavire de cancer.

Kumquat

Nativ din China, acest fruct este unul de dimensiuni mici ce creste intr-un copac inrudit cu cele care produc citrice. Chiar si fructul seamana cu o portocala nu prea mare.

Sunt intrebuintate pentru prepararea marmeladei, jeleului dar si pentru anumite bauturi alcoolice. Cei din Taiwan adauga fructe kumquat in ceai. Altii il folosesc fiert ca remediu impotriva durerilor de gat.

Durian

Cunoscut si ca „regele fructelor”, durian, nativ din Malaezia, are o aroma si un miros specific, nu foarte placut. In Asia din acest motiv este chiar interzis consumul in spatii publice sau hoteluri. Chiar si asa, gustul miezului este unul de nedescris, divin dupa cum il descriu multe persoane.

Fructul dragonului

Nativ din Mexic si America de Sud, fructul dragonului este numit si para cu gust de capsuna. Are un gust dulce si o pulpa cremoasa, fiind produs de cateva specii de cactus. Cel mai comun fruct din aceasta categorie poarta numele red pitaya. Din acesta se obtin sucuri si vinuri. Florile pot fi folosite pentru ceaiuri.

Castravetele african

Nativ din desertul Kalahari, Africa, acest fruct poate fi cel mai bine descris asemeni unui pepene cu mici cornite. Astazi este cultivat si in California sau Noua Zeelanda.

Pulpa cu o culoare verde inchis aminteste de banane, lime, fructul pasiunii si castravetele cunoscut in Europa. Este folosit pentru a orna diverse feluri de mancare dar si pentru inghetata sau piureuri.